Her kan du læse om nogle af de forskellige foredrag, som Jacob Nossell tilbyder. Det enkelte foredrag kan tilpasses, så det opfylder kundens behov og ønsker. Kontakt Jacob Nossell her

Foredrag med Jacob Nossell

Foredrag

Mit liv som spasser - (60 min.)

Dette foredrag går Jacob Nossell tæt på sit eget liv. – Problemstillingerne med jalousi i familien, tilværelsen på specialskolen Geelsgaardskolen, overgangen til den almindelige folkeskole og udfordringerne på Roskilde Universitet, hvor Jacob Nossell slår sine folder nu. Foredraget tager udgangspunkt i disse tre emner:

Øget afhængighed af forældre
Børn med handicap eller med andre særlige behov er ofte dybt afhængige af deres forældre. Dette skaber en ulighed i forholdet mellem barnet og forælderen, fordi barnet er afhængig af hjælp fra forælderen. Dette betyder, at barnet ikke kan sige fra på samme måde som et ikke-handicappede barn. Derfor skal forældrene være opmærksomme på, at de ikke overtrumfer barnets egne ønsker og behov.

Egoisme og jalousi
Børn med handicap eller med andre særlige behov har en tendens til at blive meget selvcentreret, fordi de får særlig meget fysisk opmærksomhed fra pædagoger, terapeuter og forældre. Det resulterer i, at mange søskende til barnet med handicap ofte får en følelse af jalousi.

Specielskole eller almindelig folkeskole
Mange forældre er usikre på, om de skal vælge specielskolen eller den almindelige folkeskole til et barn med handicap eller med andre særlige behov. Jacob Nossell har prøvet begge dele, og der er kun en ting at sige. – Det er individuelt.

Behandler-Bonanza - (60 min.)

Dette foredrag udspringer af, at jeg efterhånden har holdt rigtige mange foredrag for diverse fagfolk og behandlere i kommunale og regionale sammenhæng, der er i berøring med personer med handicap i dagligdagen. Jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er at tale om samarbejdet og samspillet mellem borgeren – og så alle behandlerne, psykologerne, pædagogerne, fysioterapeuterne, ergoterapeuterne, lærerne og alle de andre faggrupper.

Det gode samarbejde
Det gode samarbejde beror på en gensidelig forståelse og respekt. Under disse klichefylde fraser gemmer sig nogle værdifulde arbejdsredskaber. Først og fremmest skal det give mening for personen, der bliver behandlet eller aktiveret. Ikke fordi denne person skal bestemme alt i relationen eller træningssituationen, men det skal give mening for denne person. Det gode samarbejde skal reelt være et samarbejde, hvor man tilstræber, at den behandlede person selv føler og forstår vigtigheden i aktiviteten med behandleren.

Øget ansvar
Fagfolk og personale, der er i berøring med personer med handicap – har ofte et øget ansvar, da der som regel er mange forskellige (og ofte modsatrettede) interesser i spil, når man skal vælge hvilket tilbud, træning eller aktivitet, der skal tilbydes eller igangsættes for den enkelte person med handicap. Ofte er det et vilkår, at denne person ikke kan varetage sine interesser helt selv, sammensat med bekymrede forældre og pårørende, er det vigtigt, at fagfolkene stoler på fagligheden – samtidigt med at de er lydhør over for ønsker og ideer.

Jacob Nossell har altid været i behandling og berøring med det offentlige system. Han har således 29-års erfaring i dette.

Inklusion og Livskvalitet - (45 min.)

I dette foredrag fokuseres der på, hvordan man fremmer den bedste inklusion af mennesker som er anderledes, og hvordan man kan øge livskvaliteten hos mennesker, som føler sig anderledes. Foredraget tager udgangspunkt i disse tre emner:

Anerkendelse af individet
Anerkendelse frem for erkendelse. Der er himmelvid forskel på, om du bliver anerkendt som individ, eller erkendt som gruppe. Inklusion kan ikke skabes ved gruppe- eller kassetænkning, som kommunerne og andre institutioner ofte tyer til, når de skal håndtere personer med handicap. Man er nødt til at anerkende og forholde sig til det enkelte individ.

Fjern normalitetsbegrebet
For at øge livskvaliteten hos personer, som føler sig anderledes, kræver det, at man fjerner normalitetsbegrebet. Mange tror, at de bliver lykkelige, hvis de bliver normale som alle andre. Problemet er bare, at ingen rigtigt kan definere og ved, hvad det normale er. Man er nødt til at skrotte normalitetsbegrebet og finde ud af, hvad der giver mening for det enkelte menneske. – Og det koster penge.

Motiver
For at øge livskvaliteten hos det enkelte menneske bliver man nødt til at motivere rigtigt. Igen skal man finde ud af, hvad der giver mening for den enkelte.

Dokumentarfilmen Naturens Uorden

Vi lever en verden af velskabte, fejlfrie og velfungerende mennesker. Med genteknologi kan vi spore og fravælge det uønskede og uperfekte. I dette foredrag fortæller journalisten og komikeren Jacob Nossell, om sin nye dokumentarfilm ”Naturens Uorden” – instrueret af Christian Sønderby Jepsen.

Udgangspunktet er, at Jacob Nossell burde allerede fra fødslen være ’fravalgt’ af både forskere og forældre. Nu er han i realiteten en belastning for samfundsøkonomien og i bedste fald et interessant studie for videnskaben. Med et intakt intellekt, der er fanget i et svækket kropshylster, er han selveste legemliggørelsen af normalitetens dilemma: Han er for handicappet til at være normal og for normal til at acceptere sig selv som handicappet.

I sin jagt på at forstå sin egen skæbne sætter han sig for at udfordre normalitetsbegrebet og sin egen manglende formåen. Han vil påvise, at hans liv er værd at leve. Derfor kaster Jacob sig ud i et selvbiografisk teaterstykke med det mål at fylde Det Kongelige Teater og modtage publikums hyldest, mens han sætter sig selv på spil.

I foredraget fortæller Jacob Nossell om sin ’tour de force’ i søgningen efter svaret på livets mening for ham og sine ’artsfæller’ blandt familie, forskere og publikum, men han tvinges til at indse sine egne begrænsninger, da han bliver slået omkuld af skæbnen og linie 1A.

Book dit foredrag nu

Alle felter skal udfyldes* Hvis anmodingen ikke lykkes af sikkerhedmæssige årsager, kan Jacob Nossell kontaktes her: jacob@nossell.dk