Jacob Nossell på de sociale medier

About yesterday - soft opening of Places and Small Pleasures... Big opening tonight at CPH:DOX...

Claus Brondbjerg Erichsen, Roberta Cassi, Peter Græsbøll Holm, Masashi Kajita

Premiere på pilotprojektet og kunstfilmen PLACES and SMALL PLEASURES

I Nossell & Co. ønsker vi at nuancere ideerne om, hvad det betyder at leve med en normbrydende krop.

Hvilken betydning har vores idealer for, hvordan kroppen bør se ud, og hvordan den kan bevæge sig og ...opleve nydelse?

På lørdag kulminerer halvandet års samarbejde mellem Nossell & Co., filmfotograferne Claus Brondbjerg Erichsen, Louise McLaughlin og lektor ved Institut for Bygningskunst og Design på Det Kongelige Akademi, Masashi Kajita – når vores fælles kunstfilm og pilotprojekt PLACES and SMALL PLEASURES vises i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg – i forbindelse med CPH:DOX der i år kører under temaet – Body Politics.

Sving forbi Kunsthal Charlottenborg på fredag d. 15. marts kl. 15.15 eller lørdag d. 16. marts kl. 19:30 og få en helhedsoplevelse, når værket vises fra gulv til loft. Der er gratis entré. Vi er stolte af at kunne vise resultatet af projektet med kunstfilmen PLACES and SMALL PLEASURES.

Læs mere om filmen på CPH:DOX – https://cphdox.dk/da/pop-up-events-paa-charlottenborg/

Filmen og pilotprojektet er støttet af Elsass Fonden, Bevica Legater og Det Kongelige Akademi.

Vi glæder os til at se dig!

VARRIG IMPACT - Nu kan Stomiguiden også findes via Sundhed.dk

På den nu relancerede Stomiguiden.dk kan unge med stomi, pårørende, sundhedspersonale og alle, der ønsker viden og større kendskab til livet med stomi - dykke ned i temaer, der kommer tæt på den enkeltes ungdomsliv, som... det tager sig ud anno 2024.

På Sundhed.dk er information omkring stomi nu opdateret med direkte links til Stomiguiden.dk. Et tiltag der forhåbentlig kan blive til gavn for endnu flere unge.

I projektarbejde taler man rigtigt meget om bæredygtighed og varigt impact af projekter og indsatser.

En reference på en anerkendt og bredt favnende platform som Sundhed.dk er derfor en anerkendelse og et skulderklap til anvendeligheden af den information og det fællesskab, som Stomiguiden.dk faciliterer. Det giver samtidig mulighed for at nå ud til langt flere unge og deres pårørende.

Det er vi dybt taknemmelige for i Nossell & Co.!

Tak til Knud Højgaards Fond, Østifterne og Louis-Hansen Fonden og Stomiforeningen Copa får den massive støtte Stomiguiden.dk har fået.

Du kan finde den opdaterede information på Sundhed.dk bl.a. lige her:

Image for shared link
Stomi

PATIENTHÅNDBOGEN | En stomi er en kunstig åbning ind til kroppens indre organer. Formålet med en stomi er at give afløb fra tarm eller urinveje ...

www.sundhed.dk

https://www.information.dk/debat/2024/01/utvivlsomt-haft-bedre-opvaekst-danmark-haft-sydkorea?lst_frnt

»Nej, det er ikke en menneskeret at få børn, siger undertegnede, der selv har fået to børn. Og ja, jeg kunne godt argumentere for, at svage stater er blevet udnyttet til at opfylde ...den hvide middelklasses egoistiske forældredrømme. Problemet er bare, at jeg har svært ved at betegne mine egne forældre som særligt onde, forbryderiske eller umoralske. Netop fordi de er mine forældre«.

I mere i et årti har forskellige medier spurgt ind til min adoption. Hver gang har jeg været tilbageholden og afholdt mig fra udtale mig om min egen adoption. Netop fordi min adoption er så speciel i forhold til mit handicap, at den ikke er generaliserbar for transnational adoption - sådan overhovedet.

Når jeg alligevel vælger at fortælle min historie nu, er det, fordi jeg oplever en stærkt polariseret debat omkring adoption i kølvandet på, at transnational adoption omsider hører fortiden til.

Det synes jeg ikke fedt.

Når alt kommer til alt, tror jeg, at jeg ønsker at sætte fokus på, hvor skørt og bizart fænomenet adoption egentligt er. Og hvor mange nuancer, faldgruber og hykleri, der egentlig er. Netop fordi min historie kan læses så ekstrem ensidigt.

Jeg tror, min pointe er, at man kan godt være imod adoption, samtidig med at man elsker sine danske forældre og sit liv i Danmark. Man kan godt væmmes af de mange alvorlige sager, der allermest rimer på menneskehandel – og samtidigt have medfølelse for de mange danske forældre, der pludseligt er blevet potentielle menneskehandlere.

Man kan godt føle sig heldig for det liv, man har fået i Danmark, uden man giver afkald på medfølelsen for sin biologiske mor i Sydkorea.

Foto: Thomas Boberg / Information.dk

HVORNÅR ER DET ET HANDICAP?

I efteråret 2023 var vi i Nossell & Co. så heldige at optage og producere en podcast med den garvede vært Felix Smith for Det Centrale Handicapråd - om hvornår et handicap er et handicap. Det blev til fire afsnit med fire kendte danskere med fire ...forskellige handicap og livshistorier med Emma Tjerrild Lund, Mette Cornelius, Rosa Lund og Mathias Emil Nielsen.

Nu er podcasten endelig ude. Hør den her. Den er blevet rigtig fin.

Vi håber på flere afsnit i fremtiden. Tak for et godt samarbejde med Det Centrale Handicapråd, Great Minority og Felix.

https://open.spotify.com/show/5mPfTsU7smzde6pn33e8d1?si=45affc03394d46bd

STOMIGUIDEN.DK ER TILBAGE, NYERE OG BEDRE END NOGENSINDE FØR!

- Tak! Lige hvad jeg altid har ønsket mig...

Bare rolig, Tante Odas hjemmehæklede lommetørklæde må du vente til jul med at pakke ud.

Til gengæld kan du tjekke det nye online-univers for unge med ...stomi ud. Stomiguiden.dk har nemlig fået en hel ny hjemmeside med nyt design. Oveni er der lavet en masse nye artikler og videoer, som er så langt fra hjemmehækling, som noget kan være.

Du kan blandt læse om Frida, der lærte at stå ved sig selv og tog hævn over mobberne med en brugt stomipose.

Hvert år er der ca. 400 unge (under 40 år), der får anlagt en stomi. Stomiguiden.dk er for jer, der søger information omkring livet med stomi, henvendt til unge.

Holdet bag Stomiguiden.dk håber, at I vil tage godt mod den nye hjemmeside - både i look og indhold.

Vi er glade og stolte over endelig at kunne dele den relancerede Stomiguiden.dk.

Stomiguiden.dk er støttet af Østifterne, Louis Hansen Fonden, Knud Højgaards Fond og Stomiforeningen COPA. - Og udviklet og produceret af Nossell & Co.

www.stomiguiden.dk

Velkommen til!

Handicap er værdifuldt i iværksætterbranchen

Ingen mennesker kan det hele.

- Det har mange handicappede brugt et liv på at erfare, og det er en værdifuld erfaring i iværksætterbranchen.

Sådan siger Jacob Yoon Egeskov Nossell - ejer og founder af Nossell & ...Co. - i dagens udgave af Sjællandske Medier, hvor han bl.a. taler om iværksætteri, værdiskabelse og handicap:

- Når jeg skal hjælpe en virksomhed med at lave en handicappolitik, så giver det troværdighed, at jeg selv har et handicap og jeg har medarbejdere med handicap. Jeg har også nogle indsigter og personlige erfaringer, som giver værdi til diskussionerne. Så på den måde kan jeg bringe mit handicap i spil på en brugbar måde, fremfor at mit handicap er en negativ ting.

I Nossell & Co. er det en kerneværdi at bygge bro mellem iværksætteri, arbejdsmarked og handicap. For os rummer handicap nemlig et særligt potentiale for værdibaseret ledelse og innovation. Vi er vant til at tænke i alternative løsninger, og vi er vant til at prøve ting af igen og igen, indtil vi lykkes.

Læs interviewet her:

https://dagbladet.e-pages.pub/titles/erhvervstorkoebenhavn/13706/publications/33/pages/8

Ønsker du eller din virksomhed rådgivning og vejledning omkring arbejdsmarked og handicap - så tøv ikke med at kontakte os.

Og læs mere om Nossell & Co. på: www.nossellogco.dk

VI HAR IKKE BRUG FOR UNDSKYLDNINGER – VI HAR BRUG FOR ET ANDET SYN PÅ HANDICAP

Kære Nicolai Wammen og alle jer andre,

Grunden til, at jeg ikke skrevet en undskyldning til dig, er, at der ikke er noget at sige undskyld for. Og de, der har skrevet undskyld til dig, vil dybest ...set ikke sige undskyld til dig. De skriver i den afmagt, frustration, uretfærdighed og kynisme, der hersker på handicapområdet lige nu.

Jeg vil ikke sige undskyld. Jeg vil se handling. Det tror jeg, der er mange, der vil. Vi skal simpelthen have en anden måde at se, værdisætte og tale om personer med særlige behov på.

Når vi igen, igen, igen og hele tiden - kun taler om udgifter, gøgeunger, nedskæringer, undskyldninger og svære økonomiske beslutninger, i handicap-regi, er det unægteligt svært at komme ud af den tiggende offer-position, vi bliver konstant sat i.

Rent familiært og personligt er jeg rundet både af den socialdemokratiske tankegang med ret og pligt og den klassiske liberalistiske tilgang – retten over sit eget liv. Lige nu må man bare sige, at der er ingen af delene på handicapområdet i dag.

Kort sagt: Vi tager os ikke af dem, der ikke kan – og vi giver ikke borgerne frihed i deres eget liv, når det gælder handicap. Det er enormt fattigt og pinligt på begge fronter.

Dybest set vil jeg værdsætte, hvis vi kunne tale om investeringer i handicap – ikke kun nedskæringer. Jeg ved, vi er mange, der forundres over, at Christiansborg godt kan finde ud at lave langsigtede investeringer på arbejdsmarkedet og på klimaområdet - men ikke på det sociale område.

Et helt borgernært eksempel fra morgenkaffen. Jeg har lige fået to børn. Alle ved, at vi kommer til at mangle hænder i fremtiden. Som alle andre forældre, har jeg en stærk tiltro til, at begge mine børn bliver gode samfundsborgere, der både får uddannelse, arbejde og betaler deres skat. Det er jo en win-win og gevinst for samfundet.

At det, jeg kan få børn, kræver naturligvis et samfund, der er gearet til en som mig med et handicap. Ikke fordi livet handler om at få børn. Det er blot et eksempel på, at personer med handicap og særlige behov rummer meget potentiale i de rigtige rammer.

Helt fundamentalt skal vi begynde at forstå, at handicap er en naturlig del af livet. Jakob Ellemann-Jensen får stress. Mette Frederiksen kan få gigt. Du kan falde om med en blodprop i hjernen i morgen. Det håber jeg naturligvis ikke, at du gør.

Det ændrer dog ikke ved, at vi skal have et samfund, der er gearet til - og hele tiden investerer og tager ansvar, så livet med handicap har og får værdi. Det skylder vi hinanden.

Derfor vil jeg ikke sige undskyld. Jeg vil se handlinger og investeringer nu.

Med venlig hilsen

Jacob Nossell

Nu søsætter vi projektet: Places of Ah – Copenhagen - om oplevelser af nydelse i byrummet!

I Nossell & Co. har vi på forskellig vis livslang erfaring med dét vilkår at færdes i byrummet på hver vores individuelle betingelser:

København er et godt eksempel på, ...hvordan indretningen af byrummet kan være kilde til både glæde, over forårets første solstråler - lad os bare være ærlige - til tider ærgrelse, fx når vi møder en høj kantsten på vores vej - eller en defekt elevator på den næste metro-station.

Med støtte fra Bevica Fonden og med midler fra Elsass Prisen - er vi utroligt glade for nu at søsætte projektet – Places of Ah – der skal sætte spot på de små kilder til nydelse i det offentlige byrum.

Et projekt, vi virkeliggør i tæt samarbejde med Masashi Kajita, Associate Professor i arkitektur ved KADK – arkitekten Roberta Cassi ved KADK – og den prisvindende filmfotograf Louise McLaughlin.

Netop nydelse er nok et tema, de fleste kan relatere til, og som måske kan bringe fokus på en almindelig del af livet i byen – men også et ualmindelig vigtigt aspekt af tilværelsen, uanset om en kantsten eller en trappe lægger forhindringer på vejen dertil.

I sidste uge påbegyndte vi de første af en række optagelser med de personer, hvis erfaringer vi ønsker at bringe frem i lyset: For hvad er nydelse for dig?

NYTTER ARBEJDET PÅ HANDICAPOMRÅDET I UDVIKLINGSLANDE EGENTLIGT?

Svaret er ja, men måske ikke af de grunde, som vi går og tror.
Rent økonomisk og rationelt kan arbejdet på handicapområdet i udviklingslandene til tider virke meget oppe ad bakke.

Vi er dog nødt til at... hjælpe social udsatte, herunder personer med handicap - både i udviklingslandene og herhjemme. Det fortæller nemlig ret meget om vores menneskesyn.

Hvis vi opgjorde alt hjælp og støtte, vi giver, i kroner og ører, så vi vil havne i et farligt og uhyggeligt samfund.

Undertegnede har forfattet et debatindlæg om dette i Politiken i dag.

En særlig tak til Sacha Sennov, der har ageret skarp redaktør på indlægget - og for at tage med på rejsen til Honduras.

Og tusinde tak til Dansk Handicap Forbund og Danske Handicaporganisationer for at give mig muligheden for at skrive om dette her.

https://politiken.dk/del/QEJVtdABAWVQ

Hvornår har du sidst drømt, at du havde et handicap?

I Nossell & Co. drømmer vi om – og arbejder for – at fremme muligheden for at anse handicap som en erfaring, alle mennesker opnår i varierende grader - og derfor også kan drømme om.

"Historisk set har ...handicap været negativt defineret, hvilket udfordrer og besværliggør livet med en handicapidentitet ".

Sådan skriver Olivia Dahl og Jesper Dammeyer - hhv. Ph.D.-stipendiat ved Sociologisk Institut og forsker ved Institut for Psykologi, begge på Københavns Universitet - i deres kapitel om ‘Socialpsykologiske og mikrosociologiske perspektiver på liv med handicap’.

Kapitlet er et vigtigt indspark i den aktuelle krops-posivistiske bevægelse til fremme af mere tidssvarende tænkninger om handicap som "… en kompleks erfaring, der skal “fejres”, repræsenteres, anerkendes, lyttes til og understøttes politisk og økonomisk".

Kapitlet udgør ét af flere stærke bidrag i en ny antologi, der afsøger nye forståelser af handicap, og bidrager til skabelsen af et samfund, der er indrettet til en mangfoldig forståelse af menneskelivet.

Også undertegnede har bidraget til bogen i et interview der berører temaer om inkluderende arkitektur, brugen af humor og vores forståelse af et værdigt liv.

Bogen kan købes hos Samfundslitteratur:

https://samfundslitteratur.dk/bog/jeg-leder-efter-en-ny-m%C3%A5de-tale-om-handicap-p%C3%A5

GIVER UDVIKLINGSARBEJDE OG HANDICAP EGENTLIG MENING?

I morgen rejser jeg til Honduras for at undersøge, hvordan det er at leve med et handicap i et udviklingsland som Honduras, hvor det at have et handicap stort set blokerer alle fremtidsmuligheder. Eller rettere sagt – muligheden for ...at leve et liv.

Siden 2006 har Dansk Handicap Forbund været i Honduras, hvor forbundet har kæmpet for flere rettigheder og livsvilkår for personer med handicap. Nu er det sidste projekt i gang, da forbundet vurderer, at handicapbevægelsen kan stå på egne ben i fremtiden.

Spørgsmålet er bare hvordan og hvor længe?

I de næste to uger vil jeg igen tage “skriveblokken” frem for at skrive artikler og producere videoer omkring livet i Honduras, når man har et handicap. - Og undersøge, om udviklingsarbejde i andre lande egentlig giver mening, når vi selv har så svært ved at få den hjælp, vi har ret til og brug for i Danmark.

Stor tak til Danske Handicaporganisationer og Dansk Handicap Forbund for at støtte denne oplysningsindsats.

NOSSELL & CO. INDGÅR SAMARBEJDE MED STOMIFORENINGEN COPA OM STOMIGUIDEN.DK

Vi er utrolige glade for og stolte af - at kunne præsentere vores samarbejde med Stomiforeningen COPA omkring relanceringen af Stomiguiden.dk. En stor samlet bevilling fra Knud Højgaards Fond, Østifterne og ...Louis Hansen Fonden - gør det muligt for os at relancere Stomiguiden.dk, der er en guide for unge med stomi.

Helt konkret betyder det, at vi kan lave en helt ny hjemmeside på Stomiguiden.dk med flere fede artikler og videoer, der kan udbede kendskabet til livet med stomi, når man er ung. Med bevillingen kan vi ligeledes oprette en ny Instagram-profil for Stomiguiden.dk.

Sidst og ikke mindst kan vi lave udviklingsarbejde for Copa Ungdom, hvor vi skal sikre, at Stomiguiden.dk og de andre aktiviteter, ungdomsgruppen laver, bliver forankret i fremtiden.

I Nossell & Co. ser vi med spænding og forventning - sammen med vores samarbejdspartnere - frem til det forestående arbejde, som vi håber - kan ledsage de unge i overgangen til livet med stomi.

Mange kan mene meget om K.K. Steincke, der var socialminister i 1930’erne i Danmark. Uanset hvad, må man give Caspar Eric ret i, at Steincke repræsenterede et handicapsyn, vi ikke kan acceptere i 2023.

Når min formand for CP Danmark - Pia Allerslev og jeg læser Erics glimrende ...kronik står det faktum tilbage, at vi må og skal tage et opgør med den udgiftslogik til handicap, som Steincke repræsenterede.

Vi skal have gjort handicap til et investeringsområde i Danmark - ikke et udgiftsområde. Kort sagt – vi skal investere i mennesker med handicap – ikke se dem som udgifter.

Personligt er jeg jo en af “de handicappede”, der har fået to børn, som Steincke nok ville have sat en stopper for. Set i den kontekst har jeg en stærk formodning om (ligesom alle forældre), at mine børn bliver gode samfundsborgere, der både arbejder og betaler skat i mange år frem. Altså en rigtig god investering for samfundet.

Min formand og jeg håber, at vi kan bringe dette investeringsperspektiv ind i den gode dialog, vi har med den nuværende socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil og de mange andre dygtige handicapordførere, der er på Christiansborg.